İçimizden Biri

Başarılı fotoğrafın sırrı, o anı hissetmektir.

Uğur Çobanoğlu, İSTEK Bilge Kağan Okulları 1994 mezunu.İç mimar olmayı hayal ediyordu, hayat onu başarılı bir turizmci ve fotoğrafçı olmaya sürükledi.

Uğur Çobanoğlu, eğitim hayatını ve fotoğrafçılığa nasıl başladığını anlattı.

''1987-1994 yılları arasında İSTEK Bilge Kağan Okulları'nda okudum. En iyi arkadaşlarımın bu dönemden olduğunu tereddütsüz söyleyebilirim. Okulda ve okul dışında çok yoğun görüşür, vakit geçirirdik.

Tüm lise hayatım boyunca sancılı geçen ilk dönemin ardından, en yüksek notlar alınarak tamamlanan ikinci dönem sayesinde seneyi hep iyi ortalama ile bitirirdim. Sağlam İngilizce altyapımın ve Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar gibi uygulamalı derslerdeki pratik eğitimlerin, kariyerimde iletişim kolaylığı, rahat sosyalleşebilme, proje üretebilme, çözüm bulma, pratiklik anlamında çok olumlu katkıları olduğunu söyleyebilirim.
Öğretmenlerimi hala çok net hatırlıyorum. Bazılarıyla sosyal medyadan birbirimizi takip diyoruz.
Okulumuzdan harika anılarla mezun olduk.

İç mimar olmak istiyordum. Mimarlık bölümünün yetenek sınavında başarılı olamayınca diğer istediğim meslek dalı olan turizmi seçtim. 2000 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun oldum. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Fuar Müdürlüğü, İnterteks Fuarcılık'ta Proje Müdürlüğü yaptım. Aile şirketimizde, yurtiçi ve yurtdışı uluslararası spor federasyonlarınca onaylı ürünler/ekipmanlar ile ilgili proje bazlı işler yapıyoruz.
Fotoğrafçılık anlamında ise çeşitli resmi ve özel kurumlara fotoğraf danışmanlığının yanı sıra temel ve ileri seviye fotoğraf eğitimleri veriyorum.
İstanbul Bahçeşehir Üni. İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Gazetecilik bölümlerinde Haber Fotoğrafçılığı ve Editöryel Fotoğrafçılık konularında asistanlık yapıyorum. İstanbul Medya Akedemisi’nde ve Medipol Üni. İletişim Fakültesi’nde fotoğrafçılık eğitmenleri ve seminerleri vermeye devam ediyorum.

Fotoğraf, gerçeğe tanıklık etmek, objektif olarak o anı kaydetmektir. Fotoğraf çekmek için profesyonel fotoğrafçı olmak zorunda değilsiniz. Ancak kimliksiz, ifadesiz, mesaj içermeyen ya da hep benzer fotoğraflar çekmek yerine duayenlerin önerdiği kitapları okumak, sergileri, belgesel fotoğraf sitelerini ve belgesel filmleri takip edip incelemek ‘’doğru gözü edinmek’’ ve ‘’o anı hissedip yakalamak’’ ile ilgili büyük fayda sağlayacaktır.

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız doğru bir fotoğraf eğitimi, bol pratik ve bilen birilerinin yorumlamalarıyla güzel sonuçlar alacağınızı söyleyebilirim.

Başarılı fotoğrafın sırrı, o anı hissetmektir.Devamı...